Coolant temp sensor

Renault & Alpine General Discussion

Moderators: BIG_MVS, phildini, Alpineandy, Test Moderator

User avatar
User

JohnC

Rank

Club Member

Club Member
Posts

2008

Joined

Sun Dec 02, 2007 6:19 pm

Location

Jersey C.I.


Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Re: Coolant temp sensor

Postby JohnC » Wed Feb 08, 2017 9:58 am

Wrightbr wrote: Could be a broken wire somewhere I assume?

Are there any other tests I can perform with a multimeter to start ruling things out?

Brad ...... the easiest way to check out the wiring,..... having unplugged the sensor connector, and with the ign on, ..... with a bit of wire with one end attached to the block, momentarily touch each of the pins of the loom side of the connector, on one pin the temp gauge should go full scale, and on the other pin, the high temperature warning light should come on.
1990 GTA Atmo, 2003 Jaguar X type 2.5SE Auto, 2002 Daihatsu Sirion 1.3SE
User avatar
User

Wrightbr

Rank

Club Member

Club Member
Posts

280

Joined

Thu Apr 15, 2004 7:31 am

Location

Kent


Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: Coolant temp sensor

Postby Wrightbr » Wed Feb 08, 2017 8:47 pm

Thanks John

Eathed the sensor and tested it today and it worked so deffo the sensor so I will be replacing it at the weekend.
alpine v6 turbo 1990
Alpine blue
30000 miles
1990
Leather
Air Con
ABS

Family Car - Audi S4 Avant
Previous


  • Advertisement

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

Powered by phpBB ® | Renault' and 'Alpine' are trademarks of Renault S.A.S. or its subsidiaries and are used with kind permission of Renault France